Thursday, February 18, 2016

Cum sa dai un pumn si sa primesti un ''multumesc''

Stiti bancul ala:

''Rabi, la mine acasa e tare greu... familie mare, intr-o singura camera.. ce sa fac?''
''Adu si soacra la tine acasa''
''?...''
''Fa cum iti zic. Dupa care baga si capra in casa cu voi, dupa care vii la mine si vorbim''
Peste o saptamana:
''Ei, cum e acum?''
''Mult, mult mai greu, rabi...''
''Ei, atunci scoate capra, sa vezi ce bine e''.
''Asa e! E super acum''.

Tradus in romaneste, bancul asta e asa:

- firmele romanesti traiesc intr-un climat de cacao, fara sustinere de orice forma din partea statului, desi sunt cele care sustin societatea asta prin taxele lor; fie care vorbim despre imbuibatii aia din parlament care tocmai si-au dublat salariile, fie ca vorbim de pensii sau salarii ale bugetarilor, banii pentru astea vin de la mine si de la tine.
-  constant, statul nu a facut decat sa introduca noi taxe pe piata; constant, mascate de scandaluri cu iz manelistic, la care societatea a marsat imediat, ca un caine care pleaca dupa osul pe care nu l-ai aruncat.
- ANAF a gasit solutia ideala sa mai stoarca niste bani de la noi: ne-a amenintat cu cresterea ireala a impozitelor pe locuinte;
- ANAF creaza inutilul si nejustificatul scandal cu Antenele;
- societatea pleaca pe fenta, cum zice Patraru;
- ANAF vine cu solutia: hai ba saracilor, ca nu va dublez impozitul, daca nu mai deduceti voi cheltuielile cu utilitatile la firmele de apartament.
- lumea rasufla usurata; ANAF a salvat ziua. Sa ne intoarcem la telenovela Antenelor.  

Cum sa nu furi frate aici, ca politician? Cand te inconjoara oi bucolice si fara intuitie sau educatie, ce dracului sa faci? Esti aproape obligat, moral, sa iei asupra ta un furt, doua. 'ui mama ma-sii de tara. Pardon, de oameni, ca tara chiar e misto.

No comments: