Thursday, April 30, 2015

Unde iti poti vinde masina

De curand, mi s-a pus pata sa imi vand masina. E o pata trecatoare, care insa tot vine si trece. Data trecuta cand mi s-a pus, am ajuns la testat masina celui care mi-o oferea la schimb pe a lui, cand am decis ca nu o voi mai vinde pe a mea. Asa sunt eu. Acum mananc, acum ma culc. Daca vreau, pot sa ud si canapeaua. 
Cert este ca, daca vrei sa vinzi masina, ideal este sa o faci pe cont propriu. Deci fara samsari. Fara targul auto, care este o totala pierdere de vreme. Toti pierde vara trec pe la masina ta, comenteaza si se gandesc, chiar si ei, ca, daca esti in targ, esti un samsar.
Asa ca ai la dispozitie 2 variante: mergi cu anuntul in geam si atragi toate privirile galese au ba din trafic, si, a doua, pui un anunt la mica publicitate. Norocul face ca astazi, mica publicitate sa fie o mare afacere, si sa ai de unde alege. Partea proasta este alta: volumul de anunturi este coplesitor, iar costul pentru plasarea si optimizarea unui anunt nu este neglijabil. Mai ales daca vrei sa faci asta pe mai multe site-uri.
Asa ca m-am gandit sa va ofer din mica mea experienta, ca sa va faceti o idee despre ce inseamna cu adevarat un anunt. In cifre seci, fara gargara mai inspirata sau nu a reclamelor. Voi merge pe 3 dintre principalele site-uri destinate vanzarilor auto: Autovit, Bestauto si OLX. Ultimul, poate surprinzator, este, totusi cel mai de succes, dupa cum va voi arata. Am evitat site-uri gen Okazii, care exceleaza la alt gen de produse, sau 4tuning, destinate unui target mai... specializat, sa spunem. Sa ii dam deci, drumul.

Autovit:

- promovare 2 saptamani;
- cost 10 E + TVA;
- rezultat: 1084 vizualizari anunt; 1 numar de telefon cerut.


Bestauto:
- promovare 30 de zile;
- cost 9 E + TVA;
- rezultat: 1066 vizualizari anunta. 2 numere de telefon cerute.


OLX
- promovare 30 de zile;
- cost: 8.68 E + TVA;
- rezultat: 2046 vizualizari. 24 de numere de telefon cerute.

Cam asta ar fi, scurt pe doi. Site-urile specializate dau un mare chix in fata OLX-ului, site-ul general care atrage un public enorm, cam indoielnic, daca te iei dupa limbajul folosit, dar, pana la urma, nu ii iei acasa. Unde mai pui ca are costurile cele mai mici. 

PS: nu, nu am primit bani de la OLX. Si nici nu voi primi.

No comments: