Thursday, September 4, 2014

A venit, a venit toamna... terminati dracului cu Ice Bucket Challenge...

Am asistat pasiv la Marea Balaceala de vara asta. Ce a pornit intr-un fel, in SUA, a suferit mutatii serioase si a ajuns, cum era de asteptat, in Romania, exact ca saorma. Cu de toate si fara legatura cu aia originala. Sa nu se inteleaga, totusi, ca americanii au reusit sa mentina un nivel ridicat al provocarii. Dar ei sunt americani si majoritatea sunt niste tampiti, fie ca se numesc Bill Gates sau Vin Diesel. E bine de stiut, totusi, ca nu e musai sa copiem tot ceea ce fac. Desi e cam tarziu pentru asta.

Ce m-a amuzat a fost cum scopul campaniei a cazut total in plan secund in fata unei masive campanii de promovare individuala a vedetelor. Esti provocat? Existi. Provoci, deci, mai departe, si esti parte dintr-un lant frumos de tampiti care se uda in fata camerei. Dar o fac public si exista si aduna like-uri si comenturi si asa mai departe. Cred ca pana si Stephen Hawking si-ar fi turnat apa in cap, daca era ceva mai vioi. Slava domnului ca nu a facut-o si asa, imi pastrez parerea buna despre el. 
Ca sa nu vorbim aiurea aici, alege, la intamplare, una din vedetele romanesti care si-a turnat apa in cap vara asta; alege-o si intreab-o daca stie ce presupune gestul. Daca stie de ALS. Daca stie ce presupune asta. Daca stie unde se duc banii donati si cine ii foloseste. Si alte lucruri total plictisitoare, care fura din stralucirea pe care ti-o da un tricou ud lipit de corpul la fel de ud si vedet. Beton imagine! Sau, pardon, gheata!
Doar ca sa fim clarificati, e in regula sa stii ca poti dona bani in cazul de fata - ca si pentru orice alta cauza - fara sa o faci public. Fara sa o faci demonstrativ. Dar atunci, ce rost ar mai avea, nu e asa? Uite, exista un baiat care a facut-o decent; Sir Patrick Stewart a donat bani si si-a pastrat si imaginea, dupa campania asta. Dar el e nimeni pe langa Chirila, Esca sau Mutu, recunosc. Asa ca, in functie de cine vrei sa iti fie model, foloseste galeata cum crezi mai bine. Tine totusi cont ca ploua si e rece zilele astea, si cantitatea de gheata merge limitata chiar si in whiskey (a se citi scotch), nu doar in cap. 
Mai merita sa te gandesti cum ar fi aratat campania "We are the World" daca era facuta astazi si participau personalitatile de astazi la ea.  

Numai bine!
1 comment:

Junior said...

Din cate am observat pe facebook,unde s-a petrecut o mare parte din tot rahatul asta,la noi în țară s-a mers mai mult după modelul creditelor bancare:Imi etalez prostia si strang like-uri acum si donez mai tarziu...