Wednesday, July 24, 2013

De ce sunt romancele asa batoase?

Poate intrebarea chiar din titlu, din chiar titlu, titlul intrebare, face nedreptate. Mereu am vrut sa gasesc o ocazie sa bag asa o formula cretinoida. Cert este ca azi, ca mai mereu, mergand eu pe strada si privind oamenii, mi-am dat seama ca majoritatea romancelor sufera de o rigiditate accentuata. Mai ca te intrebi daca sunt moarte si umbla asa. Iar treaba asta este cu atat mai accentuata cu cat sunt mai aranjate. Daca simt ca te si uiti dupa ele, admirativ, nu cu samanta in coltul gurii, asezonata la slapi, devin scandura. Si imi e frica sa nu crape sau ceva, mai ales ca sunt in miscare. 

De ce? Ziceti bre, de ce se intampla asta? 

In afara, daca o donshoara iti prinde privirea, iti zambeste. Nu inseamna ca se va culca cu tine. Daca stati amandoi la stop, te va intreba daca esti ok. Daca ii zici buna, iti va raspunde. Nu inseamna ca veti face un threesome (voi doi si piticul din capul tau). Pur si simplu este un minim de interactiune decenta, civilizata si relaxata. Cand ati vazut asa ceva la noi? In afara de locurile unde sunt tatuati si rockisti satanisti, desigur.

Ei bine, cu intrebarea asta in cap, am inceput sa caut si sa descopar  - empiric! - ce se intampla pe strazile din patrie. Cum in tara e o jale teribila - ma refer la sate, am ramas la orase. Surprinzator si nu prea, Bucurestiul sta mai prost ca multe orase din tara. Asta pentru ca aici, fiind poate mai lasata harta, s-au adunat toti ciobanii mioritici, care au impresia ca femeile sunt usor confundabile si pot fi strigate toate cu 'pisi', 'alo' si, daca esti mai spalat, 'domnisoara'. Urmat, invariabil, de 'alooo'.
Prin tara, de bine de rau, mai exista ceva masculi relativ neimbecilizati. Prin asta nu vreau sa se inteleaga ca in tara nu ar fi imbecili; NU. Doamne apara si pazeste, in tara sunt niste exemplare de babuini greu de duplicat in Bucuresti. Totusi, poate pentru ca sunt mai relaxati sau mai rurali, oamenii isi dau binete din cand in cand. Adica au un minim de interactiune civilizata. Dar nu de ajuns. Si atunci, ce avem? Pai, avem femei timorate, care se imbraca destul de 'la marele camuflaj', ca sa treaca de hoardele de retardati. Adica de romani. Daca se imbraca normal, adica de ne-camuflaj, se simt atat de nelalocul lor, incat vor merge scandura - ca doar de la asta am plecat. Vor fi ciudate si timorate si vor deveni rigide cand se va auzi, invariabil, 'aloo', 'pisi' etc. Preferatele mele sunt cele care isi pun fusta scurta si isi petrec timpul cat merg pe strada tragand de ea. Interesant este ca daca femeia raspunde vreunui 'muncitor din asta in comportament', automat va fi catalogata drept curva. Sweet. 

Deci, empiric vorbind, romanii sunt cam mitocani. Si rurali. Dar intr-o tara in care biserica accepta sfintirea masinii si a carutei, e de inteles. Si uite asa, au mai trecut 5 minute. Daca citesti mai repede, baga si asta de aici.

1 comment:

Daniel Grigore said...

Foarte tare si adevarat, niciodata nu-i tarziu sa citesti un articol bun, mai de anul trecut, mai ales la noi unde avansam in civilizatie si mentalitate , ca melcul.