Wednesday, July 31, 2013

Cum ne imbracam in Parlament

Sa fim intelesi din start: toate, TOATE problemele din tara asta au fost rezolvate, deci ne putem ocupa de dress code-ul parlamentarilor. Nu de banii pe care ii toaca aiurea, de marile dosare de coruptie sau de felul ireal in care functioneaza institutiile noastre, cate mai functioneaza. 
Ei bine, fiind in starea asta de gratie, presedintele Camerei Deputatilor s-a chinuit toata noaptea, sa gaseasca omu' ceva nou de dezbatut in Parlament. 'Ce facem, ba, maine?'... 'Cum ne justificam aia 4000 ron / luna de cazare?...Cum, ba???'. Doua ore mai tarziu, domnul Valeriu Zgonea a gasit. Si a doua zi a decis ca anul viitor sa impuna un dress code parlamentarilor. Vorbesc serios.
Acum, ca aia nu ar trebui sa vina in curul gol, e de la sine inteles. Ca femeile ar trebui sa isi etaleze mai putin dotarile - ma refer la tinutele opullence - iar e ok. Eu as fi dat o lege care sa stipuleze ca e ilegal sa vii in Parlament fiind idiot. Adica in capul gol. Dar aparent, asta conteaza mai putin.
Cert este ca asta a dat nastere la o serie de discutii si aprecieri care imi dau, din nou, masura cretinismului romanilor. Ca in Parlament sau alte institutii este nevoie sa vii imbracat decent, e ok. Ce inseamna decent, poate suporta anumite dezbateri. As alege sa nu implic stilistii curului in discutii, ca abia m-am oprit din ras dupa parerile emise de Botezatu, scandalizat de cei care poarta nush ce camasa nush cum. E ok, calmeaza-te, nu vrem sa ai cosmaruri, prietene. Eu am interese net umile fata de telurile tale. Ce ma intereseaza este unde discutia despre decenta intervine asupra libertatii de exprimare. Unde apare imixtiunea. Si intreb asta pentru ca domnul Madalin Voicu ne spune, din postura stilistica in care ne-a obisnuit - lanturi de aur si curcubeu vestimentar asortat la burta - ca nu e ok sa vii cu cercei si tatuat. De ce mai, bariera de corali ce esti? Pentru ca nu face parte din cultura ta? Decenta si bunul simt sunt unanim recunoscute intr-o societate. Nu suporta categorisiri de subcultura - aviz zidului de caramida care este domnul Madalin Voicu. Motiv pentru care nu vad problema ca unul cu plete sa vina langa altul ras in cap, daca amandoi sunt imbracati relativ similar si, mai ales, au ceva de spus in Parlamentul ala. Problema este cand lasi ca in Parlament sa intre doar aia rasi in cap, cu burta si afaceri ilegale. Dar eleganti, din punctul de vedere al domnului presedinte al Camerei Deputratilor, Valeriu Zgonea. Problema este cand nu esti de acord ca unul tatuat sa intre in Parlament, dar inchizi ochii la tatuajele domnisoarelor parlamentare si consiliere, pentru ca, nu e asa? e vorba de altceva. Iar ele fura la numarat voturi. Dar sunt decent imbracate. Desi au poze penibile pe Facebook, in curul gol. Dar sunt 'cum trebuie', pe holurile Parlamentului, totusi... Grea decizie.
Cam atat. Punct si de la capat.


Unii sunt si mai dubiosi ca aia de mai sus. Ia arunca un ochi aici:Totul despre sistemul sanitar
Islandejii si numele valabile


Despre popi
Scarpinatul unde nu ne mananca 
Unde pandeste Dracu' 
Despre principalele probleme ale tiganilor 

No comments: