Tuesday, June 4, 2013

De ce e acuzat Gigi Becali

Nu stiu, va spun de acum, sa nu imi spuneti ca ati citit pana la capat si nu ati aflat sensul universului.
Stiu doar atat: Becali e judecat in dosarul Valiza pentru ca a incercat sa premieze jucatorii unei echipe adverse (cu care nu juca echipa lui, deci era un meci intre A si B); daca A isi apara corect sansele, ceea ce cere si legea, de altfel, echipa lui Becali - C - castiga. Asta a incercat sa evite ca A sa fie mituita de B si le-a promis bani daca vor fi corecti si isi apara sansele. Si pentru asta este acuzat de coruptie. 
Nu inteleg. UEFA zice ca nu ai voie sa mituiesti o echipa ca sa nu isi apere corect sansele. Ceea ce, cum v-am aratat, oierul incerca sa evite.
Acum, faptul ca oierul a trimis banii intr-o valiza printr-unu' Tea Sponte (Jeez!), nu arata bine. Dar nu exista dovezi sau indicii ca Becali ar fi incercat sa ii faca pe unii sa piarda. Dimpotriva, cum am tot aratat. Daca Becali dadea banii ca cineva sa piarda, era clar. Dar asa? Sunt oameni de afaceri, sponsori anonimi si alti beneficiari care dau bani fara chitanta partidelor politice, si aia e ok. De fapt, nu e ok, trebuie declarat, dar daca partidele nu declara, nu exista penalitate pentru asta. Ha ha. 
Revenind la Becali, incerca sa cumulez doua info: Becali mere la parnaie pentru ca a incercat sa ii stimuleze pe unii sa joace fotbal, adica sa isi faca treaba, iar FRF propune nationalei de fotbal, ca obiectiv, un egal si o infrangere.

No comments: