Monday, May 13, 2013

Romanii spun lucruri trasnite

Cred ca stiti cu cata fervoare religioasa am dat in guvernarea portocalie. O gasca de oameni pusi pe destructurarea tarii, pentru interese mai mult sau mai putin straine. Noua. Cert este ca mai nou, vad ghidusenii si la noii guvernanti. De la primari la ai' de sus, caldura pare sa fi imputit pestele de la cap. De ce?
Pai hai sa vedem.

Prima ghidusenie ar veni de la premierul Victor Ponta. Acuzat putenic ca e un comunist, ca aia, ca ailalta, in campanie, Ponta a venit cu o prima masura economica salutara: plata TVA catre stat doar la incasarea ei de la furnizorii tai. Cei care incearca sa faca ceva in tara asta si au firma, stiu ce inseamna asta. Nu reiau, am scris despre asta la momentul respectiv. Dupa prima masura, a urmat asezarea guvernarii. Adica tot felul de negocieri offline si compromisuri pe baza justitiei, ca Base si Ponta sa nu isi mai dea la gioale. In plan economic si social, vax. Poate un plus pentru un minim de decenta care a aparut pe scena politica. Adica nu se mai porcaie zilnic. E si asta ceva. 
Revenind, dupa treaba cu TVA, urmatoarea masura de rasunet a lui Ponta reia o cretinitate mai veche. Aia care incalca viteza legala raman fara masina. Mai tata, mai. Cum sa iti explic eu tie, acum? Una e sa incalci legea intr-un domeniu, una e sa atentezi la fundamentul proprietatii in tara asta. Ca doar, asa cum spuneam cand am auzit prima oara de asta, daca dai muzica tare si iei amenda pentru tulburarea linistii publice, nu ti se ia casetofonul ala stereo. E al tau, e proprietatea ta. Poti sa nu mai ai voie sa il folosesti, dar e al tau mai departe, il poti vinde. La fel si cu masina. Incalci legea, platesti amenda. Exorbitanta, sa zicem. Ca la slovaci, unde daca ai sarit calul la volan, scoti cateva sute de euro. Cel putin. E mult. E, dar aia au invatat sa citeasca semnele care spun cu cat ai voie sa mergi pe acolo. Deci, ideea e ca legea se respecta daca si politia stie sa o impuna. Daca politia zace pe sub poduri sau alte locuri umbrite si nu se implica in trafic, degeaba. Deci, sa nu ne pierdem. Cert este ca Ponta incurca grav doua principii. Cel al respectarii legii cu cel al proprietatii. Asta nu se face. Sa zicem, prin absurd, nu?, ca tu incalci viteza cu masina lui maica-ta; ce face Politia Romana? Confisca ceea ce nu e al tau? Care ar fi legitimarea?

A doua ghidusenie vine la primarul mult blamat si pe care il consider in continuare cel mai bun pentru targusorul nostru cu pretentii de oras. Oprescu. Asta nu ma impiedica sa ridic din spancene cand aud cretinisme. Ca sa fiu corect, initiativa apartine Consiliului Capitalei, adica forul ala de afaceristi pe care ii intretinem pe banii nostri ca sa isi faca meandrele. Ce zic oamenii astia? Ca daca hranim cainii de pe strada, luam amenda. Ca asa se lupta impotrva raspandirii patrupedelor.
Acum, sa o luam metodic. Ce simt eu despre convietuirea cu animale salbatice in oras, este bine stiut. Cred ca toti trebuie sa fim responsabili pentru actiunile noastre. Nu face exceptie administratia orasului, care daca nu e in stare sa rezolve o problema de 20 de ani incoace, nu e ok sa o arunce pe noi. Nu de alta, dar daca administratia ne lasa sa ne adunam singuri cainii sau sa veghem la neinmultirea lor, sa ne astupam gropile si sa ne pazim masinile in parcarile monopolizate de cocalari pe langa care Poilitia Comunitara trece, corect ar fi ca si noi sa ii lasam pe ei fara banii din taxele platite la bugetul local. Ca nu mai vad exact la ce ar folosi banii aia.
Cam asta ar fi, asa de luni.

Mai citeste si alte ganduri catre Politia Romana:
Programul unui politist
CV-ul unui politist
Curatenia de primavara

Mai citeste si alte ganduri despre saga patrupedelor:
Cainele, cel mai bun prieten al omului

No comments: