Tuesday, April 16, 2013

Atentatul din Boston

3  morti si 140 de raniti, deocamdata, printre care multi copii. Poate ar trebui sa vedem imaginile ca sa ne gandim ca numarul redus de morti nu schimba cu nimic drama prin care au trecut oamenii aia. 
Daca ne uitam la imagini, o sa vedem ce am vazut si la englezi, in timpul atentatelor din Londra. Imediat dupa un atac violent la adresa comunitatii, asta se comporta ca atare; ca o comunitate. Oamenii au grija de cei raniti. Serviciile de ajutor trec peste neajunsuri si fisa postului, iar cetatenii se comporta ca atare; ca oamenii care sunt atacati la ei acasa si se repliaza pentru a face front comun. La cateva ore dupa atentat, cei raniti au primit cazare in casele din zona. Americanii stiu, poate mai bine ca oricine, sa stranga randurile cand le este atacata fiinta nationala. Si sa o faca la modul pragmatic, simplist. Adica ala care conteaza.

Oricat as incerca, nu pot sa ascult elucubratiile legate de atacurile armate ale americanilor la adresa altor natii. Sunt de acord cu nedreptatea lor, intr-o discutie separata. Dar cand pui o incarcatura de cuie si alte bucati de metal in mijlocul oamenilor, intr-un oras, incarcatura care va fi detonata ca sa sara in oricine e langa, si tu pleci de acolo, nu vad ce argument mai ai sa condamni atacul armat al SUA aupra tarii tale. Oricare ar fi ea.

No comments: