Tuesday, January 8, 2013

Cat costa ceva gratis?

In cazul nostru, intre 145 si 159 de lei. Ce primim gratis pentru banii astia? Cardul de sanatate, ala despre care vorbisem noi mai demult.
Acum, despre ce este vorba: toti asiguratii la sistemul national de sanatate (ce pompos suna asta pentru ceva inexistent) primesc acest card. Adica o bucata de plastic pe care scrie numele tau. Felicitari! Pe bucata asta scrie numele tau, un cod unic de identificare, numarul cardului si data expirarii. Ce poti face cu asta? Poti priza cocaina, deschide usi (daca esti in filmele americane), poti face castele de nisip si construi castele din mai multe carduri (daca esti infantil). Cert este ca, daca vrei ca tratamentele sa poata fi initiate, este nevoie ca medicii sa aiba cate ceva cu care sa lucreze. Cum ar fi: grupa sangvina, factorul Rh, bolile cu risc vital care te insotesc, cele cronice si altele. Pentru astea, prietene, platesti. Deci cardul e gratis, dar inutil. Ca sa devina operational, costa.

Fara sa vreau, nu pot sa nu ma gandesc la tigaile alea carora si li se face reclama care tine atat de mult, incat e trecuta in grila de programe. Tigaile alea sunt gratis! Costa doar curierul sau a 3-a tigaie pe care esti obligat sa o iei, ca primele 2 sa fie gratis. Ca sa nu mai amintesc de fantastica seninatate cu care Bahmuteanu compara invartitul a doua tigai cu pianul. Ce bine trebuie sa se simta aia dela Cons! Dupa atata scoala, o sa puteti invarti tigaile ca Bahmu, mai baieti! Dati-i bataie!
Si altele.

No comments: