Friday, November 9, 2012

Placinta arsa

Nu stiu daca va amintiti de copilul ala razgaiat, cu fata de computerist frustrat, care a incercat sa isi calce prietena cu masina. Prietena lui, adica. Cum aia nu se lasa calcata, pe trotuar, in plin oras, de Placinta (unde era agresivul din spatele volanului unui Renault break, Jeez...), ala a incercat sa il calce si pe un cetatean care incerca sa aplaneze situatia oarecum deranjanta. Sau sa il impuste. Conteaza mai putin. Rezultatul urmarit de Placinta Jr. e acelasi.
Cum era in plina campanie de dinaintea campaniei, adica tipic romanesc, iar cozonacelul asta era (si inca e) fiul unei senatoare PDL, lumea a reactionat divers. Cam ca in majoritatea cazurilor, presa l-a dat vinovat inaintea justitiei, derapajele lingvistice au luat-o razna si tot asa. Politia l-a saltat pe covrig si l-a pus la dospit. Dupa doi ani, 2 ani, Justitia l-a condamnat pe asta la 6 ani de inchisoare, cu executare. Asa a calculat judecatorul: bre, a lu' Placinta, adunam tentativa de omor asupra cetatencei cu care aveai relatii bizare, plus aia asupra cetateanului care o ardea nevinovat pe trotuar, si ne da ca o sa stai la copt vreo 6 ani. Doi ani pentru justitia romana este un termen fast food like, avand in vedere procesele care se taraie de 8 ani. Intre timp, aventurile lui Habarnam asta, au afectat serios cariera politica a Placintei batrane. Dupa un celebru episod de criza de nervi in plin plen reunit, care vota motiunea impotriva Guvernului PDL, Placinta plangand nevoie mare langa Udrea, presa urland ca aia o ameninta, iar Placinta dezvaluindu-ne ca o doare burta (asta a fost motivul pentru care nu a votat motiunea...), ei bine, dupa toata tarasenia asta, Placinta mai mare s-a carat lejer din PDL si a mers catre un alt partid plin de coloana vertebrala. PNL. Conteaza mai putin migratiile astea arhicunoscute. Ce conteaza este ca unii ne-am gandit: asta pleaca de la PDL, era santajabila cu fi-su, une o sa mearga si, mai ales, cum va afecta asta cazul, destul de evident, al Placinticii mici. 
Azi am aflat. La aflarea sentintei, procurorii, PROCURORII au cerut rejudecarea cazului. Avocatii Placintei au zis ca aluia nu i-au fost respectate drepturile (pentru ca nu s-a prezentat la judecata), deci judecata e vax. Iar procurorul s-a ridicat ca la scoala si a zis "Da". Ma, tata... 
Cum e mai bine? Procurorii zic ca e mai bine asa, ca daca ne dadea Placinta in judecata la CEDO, il plateam de bun. Ok. Dar cand aceiasi procurori au instrumentat cazul, nu se gandeau la asta? Ce s-a schimbat de la debutul cazului pana acum? Constiinta procurorilor? Hahahaha! Sprijinul politic al Placintei? Hm.. Cert este ca un caz care ajunsese la final (mai rar asa ceva la noi), o ia acum de la inceput. O ia de la inceput si asteapta sa se aseze uitarea peste Placinta. Si, cu uitarea asternuta, pariez de azi, cu voi, ca ala o sa primeasca, la urmatoarea sentinta, inchisoare cu suspendare.
Deci, stati linistiti. Justitia vegheaza.
PS: Mergeti cu metroul.

No comments: