Tuesday, November 13, 2012

Liniste

Am fost zilele astea plecat. Plecat cu pluta. Departe de PC, TV, ATM, SMS, BRB, USL, FMI, BNR, ARD, RTV si restul abrevierilor care definesc existenta. De scris, nu am mai avut timp, vad ca voi intrati in continuare aici, e un semn bun. Nimeni nu munceste, deci. 
La campania electorala refuz cu incapatanare sa ma uit. De fapt, partea buna este ca nu se mai lipesc de mine injuriile care zboara pe cerul patriei. Din ce vad, nici oamenii obinsuiti nu mai par sa se urneasca inspre partizanat. E bine asta. In final, au fost epuizati complet. La urma urmei, pe cine sa alegi? Pe aia care au o poza cu 2 veterani comunisti, sub care scrie "noi avem 75% oameni noi"? Noi si flamanzi si condusi de aia 25% de hoti veterani? Sau pe ailalti, care nici macar nu incearca sa vina cu fete noi si merg exclusiv pe votul negativ nascut de ailalti? Pe care dintre promisiunile atat de false sa le alegi? Pe care dintre toti care au fost la guvernare, nu au facut nimic, dar ne spun acum ce ar face? Dupa un an atat de intens, implicarea sentimentala a romanilor in ceea ce ar trebui sa fie viata urbei, a cetatii, este la cote minime. La fel si impactul clasei politice, care mizeaza pe numar, nu pe calitate. Nu poti vota decat aliante, uniuni si alte tovarasii. Nimeni nu prezinta legitimitate daca participa de unul singur.
In ceea ce ma priveste, am fost prins in diverse chestiuni personale. Ocazie cu care am avut lucrurile stranse in saci si cutii. E interesant cand faci asta. Iti lasi afara stictul necesar. Cateva haine, acte, cesuri, pipa. Ce conteaza cu adevarat intra intr-o lada mai mare sau mai mica. Restul e balast si il cari ca retardul dupa tine. Fara tv fiind, am avut ocazia sa citesc si mai intens ca de obicei. Sa citesc, sa fumez pipa, sa beau vin de Pietroasele si sa ma uit la BD. "Tovarasul muncitor" m-a amuzat, la fel si cautatul octavei sub masa. Mi-am dat iar seama cat de mult nu conteaza balastul cotidian. Tot ce faci, din inertie, nu este cu adevarat important. Iti pierde timpul. Sa casti gura la tv fara sa vrei sa vezi cu adevarat ceva. O faci din obisnuinta si restimti lipsa cutiei aleia baraitoare cand lipseste. Daca insa treci peste prima impresie, realizezi ca in timpul in care esti constrans sa te uiti in cutie, poti sa faci lucruri pe care chiar vrei sa le faci. Nu trebuie sa ma credeti. Alegeti cateva haine, scoateti tv-ul din priza si incercati o saptamana alternativa. Nu strica nici sa incercati o locatie noua, macar o saptamana. Iesitul din banalul cotidian e perfect. Va mai trezeste. Ne mai trezeste.
Acum ma apuc de treaba. Promit sa scriu si ceva inteligent zilele astea. 

No comments: