Thursday, November 1, 2012

Idei proaste

El este Grigore.
De la 7 la 12, Grigore sta sprijinit in parul lui. Sta si bea. De la 12 la 14, isi face siesta. Intre 14 si 14.30 nu retine ce a facut. Dupa 15 se pregateste de plecat acasa, spargand, ocazional, cate o teava si lasand astfel un cartier pe uscat. Seara, Grigore isi imparte timpul intre carpitul nevestei si un meci mediocru. Voteaza si tu ca el sa devina primul roman autentic de pe bancnotele noastre.

Cam asta ar fi, in stilul complet necinstit cu care v-am obisnuit, campania pentru prima personalitate feminina pe o bancnota romaneasca. Mai mult, varianta mea are o doza mai mare de coerenta, in conditiile in care Grigore chiar reprezinta romanul , in timp ce ideea prezentarii unei femei oarecare ca model pentru prima personalitate romaneasca feminina pe o bancnota, nu are niciun sens. Oricat de muncitoare si iubitoare ar fi ea. Nu este o personalitate.

In rest, sa fie si femei pe bani, mi se pare absolut normal. Daca asta e problema. Daca asa vor avea banii mai multa greutate, sa incepem, dar sa incepem cu cineva serios. Soprana aia, de exemplu, sigur va da greutate banilor nostri.
In Canada, banii au diverse personalitati pe ei. Barbati, femei, elani, politisti calare, un urs si Regina Marii Britanii. Si un hocheist, desigur. Ar putea fi tot Regina, nu imi dau seama, din cauza castii. Asta da corectitudine. Totul este scris in engleza si franceza. Banii se numesc dolari, deci au toate elementele ca sa fie de viitor. Ce conteza cu adevarat, insa, este puterea lor de cumparare. Adica ce fac elanii, politistii, reginele si toti aia din Canada, in viata lor de zi cu zi, ca sa produca si sa aiba o societate cam reusita. Si asa, banii aia ar putea si niste hartii colorate si fara nicio poza, tot valorosi ar fi. Indiferent ce personalitate i-ar impopotona.

In final, nu stiu daca ideile proaste vin inspre mine, sau de la mine. Totul e sa vina.
De acelasi autor, cu drag:
No comments: