Tuesday, November 27, 2012

Despre Fair Play

Cica daca doi colegi se bat si tu stai si te uiti, esti amendat.
Cum vine asta?

Cand eram plod, daca aveai ceva de impartit cu altul, te bateai cu ala. Parte in parte, cred ca aia de generatia mea tin minte asta. Nu intervenea nimeni, in afara de cate un parinte ratacit sau un profesor ingrozit. Era fair play; aia doi isi rezolvau problema, ailalti se uitau si gata. Dupa, puteai sa te joci cu alalalt mai departe, nu era nicio ranchiuna ramasa. De ce sa intervina altii? Nu aveau nici o implicare in problema combatantilor. Sau nicio, asa se scrie azi.
Lucrurile stau foarte diferit astazi. Mai demult chiar am scris despre stilul asta, haita, de azi. Toata lumea isi imparte pumni si bate fara sa stii macar in cine dai. Asta denota agresivitate, nu intentia de a rezolva o problema ca doi domni. 
Ia imaginati-va un meci de hochei in care, la momentul confruntarii, toata lumea intervine. Da, suna cunoscut, altceva vroiam sa spun. Prost exemplu. Cum ar fi sa ii opresti pe aia doi? Cu ce drept?

Ei bine, asta vor autoritatile sa faca. Sa interzica stilul asta fair play de defulare. Vor ca atunci cand apar probleme, copiii sa intervina si sa spuna STOP, nu va mai bateti, e gresit. Pai ce rol mai au adultii, aici, bre? Ca doar de aia sunt ei platiti si au cheile de la toate usile, in scoli. Sa isi faca treaba, dar sa tina minte, curtea, in recreatie, trebuie sa ramana a copiilor. 

Alte aberatii, cat sa va faceti o parere unde ati nimerit:

Copil fiind, o ardeam
Romania mea
Banalitati cotidiene
Romani in viscol
Distractia fara julituri e vax
Eu sunt fitosul de serviciu

No comments: