Tuesday, October 2, 2012

Oltchim, pentru Guvernele slabe de inger

3 lectii foarte importante au iesit din tocana de zilele astea:

- traim intr-o tara in care lipsa de educatie permite cele mai de prost gust manifestari. Dan Diaconescu este absolut gretos, in avaritia si in stilul unic de stahanovist ajuns sa simta puterea. Stalinistii erau mici copii la facut gargara fara acoperire, fata de baiatul asta. Gargara, pentru ca ce face el depaseste cu mult demagogia.

- Guvernul Ponta este complet depasit de orice situatie. Permite o serie de manifestari absolut daunatoare societatii si oricarei idei de normalitate in tara asta. Dupa ce au organizat o farsa de privatizare la Oltchim, in care nu au cerut nici urma de garantie valabila, au permis tot circul cu banii, facut de Diaconescu. Nu am vazut o forma viabila de comunicare din partea Guvernului, in afara de cateva declaratii absolut firave. Alooo! Voi vedeti CE si CUM comunica Diaconescu? Bai, tata, luati-va specialisti in sociologie si comunicare, ca v-a mancat asta de o saptamana incoace. Asta ca sa nu punem la socoteala precampania facuta pe televiziunea poporului. 

- presa din Romania este de cea mai joasa speta. Pentru ca, hai sa ne intelegem, daca circul asta jegos al aluia, cu pungile de bani, nu era transmis, secunda cu secunda, sughit, cu sughit, Diaconescu avea un impact extrem de redus in actiunea lui pur electorala. Dar Antena 3, RTV si ailalti (nu stiu care e care) au avut grija sa stim ce chiloti poarta Diaconescu, cand aduce banii poporului. 

Cu atat mai bizara mi se pare reactia guvernului, cu cat tot ce face Diaconescu era vizibil de la o posta. V-am si prezentat treaba, pas cu pas. Si atunci? Ce sa inteleg de aici? Ca guvernul nu are stomacul pentru mizerii din astea? E adevarat ca o cura indelungata de PDL si Basescu provoaca greata cat sa te descurci dificil si cu Diaconescu, dar daca nu esti in stare sa papi jumari, nu o fa si lasa-i pe altii.

Am o mica urma de zambet si legat de prestatia lui Diaconescu. Gretos de bine jucat, circul asta prost a avut doua scapari. Prima ar fi cand mascariciul asta al poporului (care il cam merita), care asculta muzica romaneasca si mananca biscuiti romanesti doar pentru imbecilii care se uita la el ca la Mesia de Dambovita, (pardon, de Caracal, ala de Dambovita e alalalt Dan, Nicusorul mamii), ei bine, baiatul asta a scos banii poporului, destinati muncitorilor poporului de la... o banca ungureasca. Hahaha! Ce gafa de proportii. Desi, cu greu o vor sesiza partile de rezerva care ii sunt electorat adhoc. 
A doua priveste suma scoasa. Alea 3 milioane sunt pana in 1.8, dupa cum ne-a marturisit chiar imberbul poporului, cand ne-a spus ca este fondul de salarii pe o luna. In plus, nu era nevoie de niciun sac, banii intrand lejer intr-un costum, dupa cum, din nou, a cotcodacit acelasi imberb.

Cam asta ar fi, la prima ora. Se face campanie electorala groasa, de cea mai joasa speta, pe sPatele unor oameni si, in definitiv, pe spatele industriei noastre. Autoritatile sunt complet pasive si practic isi dau girul la circul asta. Urmeaza, pe OTV, partea a doua a telenovelei "Cum nu m-au lasat ciocoii sa salvez muncitorii poporului cu banii mei de acasa" si, desigur, alegerile de toamna.
Succes, domnilor!
No comments: