Thursday, October 11, 2012

MRU, sau sacul fara fund, dar cu gura larga

Nu am mai scris de ceva timp despre "politicienii" de la noi. Efectiv, nu am mai avut de ce. Campania electorala a trecut in subteran, se da lupta pe justitie acum, ca guvernarea face valuri. La nivel de pomeni electorale si realizari in gafe, nu la altceva. Justitia ferma si ne afiliata politic a demascat marea frauda a USL-ului de la referendum: aproape 67 de oameni sunt suspecti de frauda! Iata unde au fost cele 2 milioane de voturi incerte.
Ar mai fi de amintit, desigur, si imixtiunea plina de inteligenta netarmuita a presedintelui pe legea educatiei - faza pe BAC-ul profesional. Presedintele, in unica lui marinimie, considera ca e gresit sa avem metoda asta de diferentiere intre retarzi si ailalti. Intre aia care vor la facultate, aia care vor o meserie si aia care conteaza doar la numar. De ce sa ia aia BAC-ul mai usor? Nu vor fi pregatiti! Pentru ce? Pentru scolile profesionale? Pai tocmai asta e ideea, omule. Poate aia sunt talentati la capitolul asta, de ce e musai sa ii trimiti (printr-o formalitate fara rost) catre facultate? Daca omul ala e bun la altceva, scoala si BAC-ul vor deveni metode de indrumare a fiecaruia catre ce e bun. Si, desigur, vor ramane si retarzii care efectiv nu vor lua niciunul din aceste BAC-uri. Si asta e bine. Asa trebuie sa fie. Dar inteleg si punctul lui de vedere. Omul e un estet. Nu vrea discriminare in Educatie. Toti profesorii saraci, toti elevii, cu acelasi BAC luat, ca sa mearga musai la facultate. 
Revenind, insa, cine m-a facut sa ies din barlogul anti politica a fost MRU. Nu pentru tentativa aia penibila de partid, care aduna toti traseistii politici pentru indreptarea moralitatii in Romania. Ce m-a zgandarit este o serie de dezvaluiri despre stralucita guvernare a dlui Ungureanu, asezonata cu o serie de declaratii bizare.
Dl Ungureanu este un om de dreapta. Un om educat, nu un neam prost. De aia, graba hulpava cu care omul si-a cumparat cam tot ce se poate, o data ajuns prim ministru, mi se pare teribila. De la creme la bauturi fine, omul s-a aranjat, din banii de la buget, in timp de criza. Ca sa si faca ceva, sa-si castige banii astia, omul s-a apucat sa rezolve cea mai stringenta problema a tarii. Imaginea destinata reclamei Romaniei in strainatate. A rezolvat-o? A rezolvat-o! Omul a platit o firma de marketing ca sa avem inca un studiu pe subiect, a mai semnat un ordin de achizitie de bunuri de protocol si a plecat. Ca totusi, a condus destinele natiei 78 de zile. 
Si atunci, dupa ce a condus natia mai bine de doua luni, omul asta apare la o conferinta de presa si ne spune ca actuala guvernare nu a facut nimic. In mare, cam adevarat. Mai departe, ca tot ce se intampla astazi se datoreaza guvernelor Ungureanu si Boc.
Mai tata, hai sa nu ne pierdem in grandomanie! In primul rand, ceea ce traim astazi este gratie si din cauza guvernarilor anterioare. Iar aici, da-mi voie sa ma gandesc exclusiv la Boc. Nu de alta, dar 78 de zile de acumulat bunuri de protocol si varsarea a peste 130.000 E in contul unei firme de marketing chiar nu te califica pozitiv in discutia de fata.
Altfel, sunt ferm convins ca Ungureanu este un baiat de nota 10 si ca va reforma moral tara asta. 
Ai votul meu.

No comments: