Wednesday, October 24, 2012

14 minute privite de dupa gura canii de cafea

Antena 3 dezbate, de 5 minute, situatia in care asistenta merge la toaleta. Hm.
Mai iau o gura de cafea si ma gandesc cum ar fi daca Ceasca s-ar trezi brusc acum. Daca ar intra, cu hainele ponosite si usor ciuruite, in Palatul Parlamentului si ar urla: "Baieti! M-am intors!"
Desigur, asta ar presupune o serie de actiuni fantastic de complicate in Romania actuala. Mai intai, groapa ar trebui platita. Groparul nu s-ar lasa cu una cu doua, gen "sunt dictatorul neamului", si ar cere spaga ca sa lase corpul delict sa o intinda. Taximetristul l-ar intreba unde merge. Traficul, il stim. Cum ar fi sa stai blocat, in trafic, cu Ceau imobil, cusma si tot tacamul, la cativa cm de tine? Banal, zic. 
Majoritatea elementelor simbol cu care am crescut, s-au devalorizat puternic. Azi, punctele de reper sunt usor bizare; EBA-aaa spune ca Daciana Sarbu ocupa 3 locuri in avion din cauza siluetei. Mda.
Iliescu si Constantinescu sunt decorati. De Dobritoiu, ca Basescu ar face icter la idee.
Blejnar recunoaste ca a vorbit, din postura oficiala, in favoarea cuiva. Dar, ne spune el, e ok, nu am gresit, pentru ca sunt doar "o pila mica". Una "pozitiva". Exemplul e halucinant, ca personajul. "Daca" ii da mai departe Flejnar asta, "ala ar fi avut de dat bani statului si eu as fi intervenit ca el sa dea banii mai repede, nu era bine?" Pai depinde amice. Daca ala nu dadea banii la timp, statul ii lua si banii, si amenda. Asta asa, doar de amorul artei si al discutiei. Daca ar interveni fiecare dintre cei care are ceva treaba la stat? Si oricum, baiatul asta interevenea pentru angajarea cuiva, deci discutia are sens pentru oamenii normali cam cat are existenta postului B1TV, care permite toate elucubratiile astea. Dar e prea simplu sa faci demonstratie de logica elementara cu un argat, deci merem mai departe.
Statul a decis ca si medicii merita ceva protectie, asa ca a dat legea conform careia, daca bati un medic (in spital), mergi la inchisoare. Daca il bati acasa, treaba voastra. Ce nu inteleg este de ce era nevoie de legea asta. In mod normal, esti pasibil de inchisoare daca bati pe oricine. De unde inteleg ca medicii nu erau asimilati oamenilor, pana acum. Oarecum pe tipicul: pedofilia e interzisa; mai nou, chiar si cu copiii vecinului tau. Sau ai enoriasilor, aviz amatorilor.
Se vorbeste de campanie. Habar nu am ce inseamna asta intr-o tara in care traim in campanie perena. Vad doar ca, de ceva mandate incoace, partidele politice sunt atat de diluate, incat nimeni nu mai participa la alegeri de unul singur. Numai aliante si uniuni si asa mai departe, reale sau fictive, imorale sau nenaturale. Si asta spune ceva despre nivelul de legitimare al politicienilor nostri. Voteaza-ne pe noi, ca suntem mai multi. Valoarea individuala, vax.
Mare stire ca inaunguram un pod. Efectiv, cred ca unii dintre noi avem asteptari mai mari. Prea mari. Hai sa inauguram podul asta, marea realizare si sa speram ca nu il inchidem pentru proasta executie, peste 5 luni. Oricum, ne-am grabit sa anuntam inaugurarea, in conditiile in care bulgarii sunt si mai lenti ca noi. Deci podul va arata bine in randari si filmari care sa nu prinda si partea bulgareasca. De mers, recomandam bacul. Nu BAC-ul, ca ala stim ca nu merge.
Ne auzim.


Cititi, pana si Lenin era de acord:No comments: