Monday, September 17, 2012

Reteta toamnei

Cum toamna a venit in sfarsit (sper eu) si mi-a adus vremea care nu ma lasa sa dorm nici pe mine, am inceput sa am ganduri. Ieri, de exemplu, am vazut cum PDL, PNTCD si Forta Civica au semnat un mare parteneriat care va salva tara de la degradarea morala si economica de dintotdeauna, accentuate in perioada PDL-ului. Aoleo, stai ca asta nu da bine. PDL e si in echipa cu degradarea, si in echipa cu salvarea.

Deci, ce facem, acum ca USL a guvernat de a rupt?

Ei bine, cum lumea uita repede, totul este sa scoatem din imagine o culoare si niste initiale. Si atunci, lumea va merge la vot si va pune stampila destul de hotarat pe noua forta politica de dreapta (in contrast clar cu stalinistii, da?), forta care va ajuta la reabilitarea morala a tarii. Mai ales acum, ca liberalii s-au dat cu comunistii.
Ok. Deci, cum facem salata asta previzibila si care merge la sigur?
Luam o bucata de PDL. Una generoasa, cu Rizzi, Udrea, Anastase, Blejnar si restul de condimente. O spalam pana se asterne usor uitarea (ati vazut ca in afara de Blejnar care o arde penal, ailalti o ard complet pe sest; la tv mai iese doar Cezar Preda, care da mereu bine pentru ca nah, omul chiar da bine). Cu uitarea asternuta, ii cautam bucatii asteia o noua invelitoare. Sa zicem ca se face verde din portocaliu. Asta schimba totul. Hotia si doctrina nu pot transcede culoarea, deci... 
Continuam reteta. Luam bucata asta bine inmiresmata si o tavalim prin ceva frunze de acoperire. Sa zicem, PNTCD si Forta Civica. 
Ce avem? Avem PDL + Aurelian Pavelescu + Mihai Razvan Ungureanu. Ca, hai sa fim seriosi, eufemismele cu tenta de partid politic PNTCD si FC sunt la fel de valide ca sistemul de educatie. Ungureanu macar mai are de jur imprejur cativa traseisti, in special fosti PDL-isti, dar PNTCD e mort de vreo 10 ani. Daca nu ma credeti, mergeti sa le vedeti sediul. E o terasa acolo. Pana si afisele lor la locale erau niste stickere pe care scrie doar sa votezi cu altii. Culmea! 
Ce ne iese? Ne iese PDL-AU, sau AU-PDL, sau chiar AMR-PDL. Cum va pica mai bine. Important este ca va avea o noua culoare si noi initiale. Deci, o noua identiatte. Numa' bun de votat! (PS: da, acum e ok sa iesiti la votat, e in interesul vostru; mai devreme nu era; stati linistiti, autoritatile ne vor spune cand este in interesul nostru sa iesim la vot si, ca sa nu fie probleme, ce sa votam)
Pofta buna!

PS: Va recomand cu caldura "Masina de omorat cemombii" a lui Sergiu Farcasan. Sau:

No comments: