Wednesday, August 22, 2012

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie? Chiar asa...

In plin boom al economiei si al reconcilierii si infloririi sociale, dupa o guvernare portocalie cerebrala si cinstita, urmare dreapta a doua decenii de fantasmagorie post decembrista (adica toti si-au bagat picioarele in tara asta, ca sa o dam pe aia dreapta), ei bine, niste tipi de la ministerul sanatatii au gasit ce lipsea sistemului. Sistemul duduia si el, de altfel. Spitalele erau nenumarate si dotate, dar goale, pentru ca nimeni nu se imbolnavea in tara asta. Poate pentru ca mureau direct, poate pentru ca, sub obladuirea conducatorilor luminati si, istoiviti de beneficiile vietii, cetatenii pur si simplu se evaporau cand ajungeau la o varsta. Cert este ca totul mergea struna, ba, dar struna! Mai putin o treaba marunta. Un pardalnic de card de sanatate nu fusese implementat. Din cauza lui, totul se ducea dracului. Asa ca unu' mai infpt din minister a decis sa implementeze cardu' asta, ca sa nu  se faca tara de ras la nivel international doar din atata treaba. Restul, v-am zis, duduia. 
Bai, tata, amu, implementarea asta, numita pilot, venea la 5 ani dupa ce legea stipula CA CArdul sa fie deja functional, dar e ok, asta sa fie singura scapare din tara cu fluturi. Implementarea presupunea ca medicii sa scoata si sa distibuie cardul care era un centralizator al starii pacientului (simptome, tratament, costuri). Pe banii lor. Medicii au decis ca nu vor mai lua spaga de la pacient si pentru card si au protestat; "ba, fara card!" "Cu card!" urlau in plina societate a consensului ailalti. In fine. In plin debate asupra utilitatii si eficientei folosirii fondurilor nationale, cineva a avut o strafulgerare. Un moment de gratie. In farsit, cineva cu capul pe umeri. Si acest cineva, cu chipul inundat de fericire si cu mintea luminata de gratie divina a atras atentia  asupra unui fapt la care nu se gandise nimeni; de ce nu poate fi oportuna aceasta initiativa: CARD, citit pe dos, inseamna DRAC. 

Cred ca am epuizat tot ce as putea spune despre tot. Luminatii despe care vorbim, aia care au tras semnalul de alarma sunt o "organizatie civica". Un eufemism pentru "niste imbecili". Ca sa salveze situatia si totul sa fie perfect, cum v-am tot zis, cineva, chiar imi scapa cine, a propus CA CArdul ala nenorocit sa fie scapat de damnarea eterna si sa se numeasca "document".
Asa sa ii ramana numele!
Chiar daca, citit pe dos, "document" te face sa suni ca piticul ala posedat din Twin Peaks...
Iar restul, tot restul, se intampla doar in capul meu; tara e pe linie, politicienii isi fac partea lor de treaba, oamenii nu sunt rai si muncesc productiv, noi toti sunem impartiali si ne interesam asupra tuturor aspectelor unei probleme INAINTE sa devenim partizani etc. 
Noroc cu aia, ca am scapat de drac. 
Ca doar aia ne intuneca orizontul luminos.

No comments: