Wednesday, July 4, 2012

Basescu. Ponta. Antonescu. Si Filip. Al doilea.

Tam tam! Pariez ca la Filip nu va asteptati. Ei bine, el este alesul nostru astazi, in conditiile in care a stipulat, cel mai reusit, ideea de a "divide et impera".
Ma uit pe internet zilele astea si vad cum mai toti oamenii au devenit partizani. Oameni cu ceva materie cenusie pusa la pastrat, nu doar "electoratul" obisnuit. Oameni care se uita patimas la mega circul mediatic (care, asa cum va spuneam mai demult, bate clar religia) si cred. Si devin partizani. Si uita ca, la "putere" au fost, pe rand, toti. Ca nu se pastreaza o culoare "doctrinara" decat pentru cei care cred ca ea are vreo importanta. Interesele acestor oameni transced asa zisele grupari partinice. Cine mai tine minte in ce partide au inceput cei care acum latra impotriva unui partid sau altul? Cu ce membri din cate partide au afaceri in comun? Care sunt adevarurile de sub un eveniment sau altul?
Exista cateva elemente majore ale existentei noastre, care sunt supra solicitate. Mineriada. Suspendarea. Votul pe legea pensiilor si numaratoarea Robertei Anastase. Legea ANI (pe care ati uitat ca au votat-o TOTI). Si mult prea multe alte exemple. Cine ne-a vandut Flota? Cine era seful direct al celui care a vandut-o? Cine a stabilit criteriul arogantei in Romania? Cine a subjugat Justitia? Si cine a continuat asta?

Prin comparatie, as vrea sa va ganditi cine a propus reforme reale in tara? Cine a elaborat si  propus politici pe termen mediu si lung pentru tara? Cine a respectat valorile democratiei, natia care i-a trimis sa o reprezinte si ii intretine? Cine si-a respectat "oponentii" politici? Cine a protejat moneda nationala? Cine a stabilit un cadru normal pentru cei care isi respecta rolul de cetateni, care isi platesc taxele si incearca sa dezvolte afaceri si familii aici? Cine a protejat elementele defavorizate? Cine a indemnat la dezvoltare, la ceva pozitiv?
Pai asta e simplu, conasilor.
NIMENI.

Si atunci, ce dracului e cu noi? Doar stim cu totii asta. De ce am uitat deodata ca unii furau si stiam asta, iar acum sunt curati? De ce unii dau lovitura de stat, folosind metodele initiate de ceilalti? De ce tinem minte selectiv? De ce nu vedem adevarul? Asistam la o mega productie; Romania a crescut si are acces la show-uri mari, deci si telenovela politica a crescut in intensitate. Se recurge la dosare (toti au), la presiuni, la rasturnari de situatie, dramatice. Si noi credem. Si devenim partizani si asa, alegem o parte a aceleiasi tocane. Si o votam si sistemul merge mai departe. Si este creditat de noi. Cam asta este mecanismul.
Cel mai grav este ca toata joaca asta a "liderilor", a celor care ar trebui sa ne conduca si sa stabileasca stacheta de moralitate si de conduita, are repercusiuni mari asupra societatii. Pentru ca societatea este o oglinda a clasei conducatoare. Daca este vrajba si ilegalitate, asa vom fi si noi. Pentru ca asa fac si conducatorii nostri. Vom fi agresivi si hoti si fara cinste. Fara ceva spre care sa aspiram. Fara viitor.
Si din pacate, cam suntem asa, deja, si nici nu vedem asta si stergem cu buretele ceea ce "astia" au facut, doar pentru ca media la care alegem sa ne uitam ne aminteste ce au facut "ceilalti".
Bismark ar fi fost pe val, azi.

No comments: