Monday, July 30, 2012

A doua zi dupa Potop

Ei bine, alegerile au venit si au trecut. Si totul a fost asa cum v-am spus. Pentru ca eu, nu Mitica Dragomir, eu sunt oracolul! Oracolul, va spun. Chiar daca estimarea mea privind prezenta la vot a fost depasita in plus cu un milion de romani. Ei si, vax. Oracolul v-a mai spus ca niciuna din tabere nu va recunoaste rezultatul complet si ca isi va insusi alegerile. Oracolul v-a mai spus ca ambele tabere vor nesocoti (iar) statul si institutiile lui; cum altfel vezi declaratiile bombastice privind corectitudinea numaratorii paralele personale a fiecarui partid, prezentata drept "cea reala" in detrimentul celei facute de institutiile autorizate? Oracolul v-a mai spus ca referendumul poate fi validat doar daca Nicusor Dan participa. Singur.
Faptul ca unii romani au ales sa nu voteze este dreptul lor si trebuie respectat. Votul este un drept, nu o obligatie. Este strict subiectiv si filtrat prin experienta personala pe care nu o poti extrapola asupra celorlalti semeni ai tai. Pe romaneste, sa nu blamam ungurii ca nu au votat. Ii doare in cur de restul si e dreptul lor. Sa nu ii blamam nici pe romanii care nu au votat. S-au saturat de tocana asta mediatica si nu vor sa mai crediteze mizeria de "clasa politica". 

Deci cam asta ar fi.

Basescu a castigat referendumul cu 9% vs 88%, dupa ce a inregistrat o premiera mondiala.  Un sef de stat a cerut oamenilor sa nu vina la vot. Un reprezentant al sistemului politic si-a negat esenta. Sunt curios cui i se va parea gresit cand acelasi presedinte va chema lumea la vot, la alegerile parlamentare, din toamna. Pe ce criteriu alegi sa votezi doar cand iti convine.
Un presedinte ales prin vot direct, creditat (cum ne-a spus de atatea ori) de 5 milioane de romani a fost trimis acasa de peste 7 milioane. Aceleasi peste 7 milioane de romani care vor sa traiasca civilizat. Ei nu vor trai civilizat gratie celor cateva sute de mii care au avut probabil black out cand au pus stampila. Cateva sute de mii de oameni au ales sa ii ofere presedintelui (inca) un camin deasupra capului, dupa ce iese de la Cotroceni (pentru ca bietul nu are destule case pe care si le-a dat cand era primar), dar si timp pentru ca eventualele pete pe dosarul imaculat al presedintelui sa se prescrie.
Basescu cel legitim va putea sa fie mai departe european, cum ne tot spune. Ce conteaza ca nimeni nu vorbeste cu el nicaieri in lume? Ca e un pacalici la nivel mondial? Ca platim noi, prin factura la gaze, nevoia lui sa fie cocosel in fata Rusiei, cand si UE si SUA ne cer sa avem relatii N O R M A L E cu aia? Ce conteaza ca toti apropriatii presedintelui, stalpii PDL, s-au lansat in politica alaturi de comunisti, fiind ei insisi niste comunisti? Ca Basescu insusi a plecat la drum in partidul fostului colaborator al lui Iliescu? Ei nu sunt comunisti. Ceilalti sunt. Dar sincer, asta este o imbecilitate cronica si fara sens. Vanatoarea de vrajitoare, initiata chiar de ele.
Ce conteaza este ca leul, devalorizat de maleficii stalinisti pusi sa fure tara (ireal ca exista oameni cu facultate care cred asta) isi va reveni miraculos de acum, ca doar democratia a fost salvata. Ati vazut doar, nu s-a stins somoiogul ala arzand. Faclia, bre. Cum industria duduia gratie investitiilor cu cap facute de-a lungul timpului, moneda nationala, boostata de tot ceea ce producem (si nu ma gandesc la reteaua de prostitutie condusa din biroul sefului PDL al ANAF) va incaleca euro si va reveni acolo unde este locul ei. Nu ar strica totusi sa nu va repeziti in investitii in perioada urmatoare, asta asa, la nivel precaut, in caz ca ce ne spune PDL ar fi la nivel de gargara.
Deci ii putem rechema pe Blejnar, Marta, Anastase si celelalte victime politice, neprihanitii de serviciu si sa ne apucam de treaba! 
Mai e atata de furat, doar.
Ce conteaza cu adevarat, dincolo de gargara mea, este ca USL sa recunoasca rezultatul, fie el imoral si ilegal. Mai conteaza ca oamenii pe care au reusit sa ii puna in administratie sa fie o contrapondere la ultimele actiuni pe care presedintele nostru ales de cateva sute de mii de oameni le-ar putea avea. Pentru ca, stati relaxati, telenovela continua.

No comments: