Wednesday, June 27, 2012

Nastase. Basescu. Bradisteanu. Si noi.

Un caz ciudat de cretinism, ar fi spus personajul lui Jim Carrey, in Masca.

Zilele astea am avut ocazia sa vad ca media a depasit de mult religia in manipulare. O face mult mai bine, mult mai eficient si atinge straturi ale populatiei care era imuna la farmecele lui Iisus, Moise, Yahwe, Allah, Mitra, Jupiter si alti cetateni fotogenici (pe cruci, munti, covoare zburatoare s.a.m.d.).
Cateva lucuri nu imi dau pace in recentul caz de manipulare mediatica. O iau ca prezentatorul poporului, unicul cenusiu DD:

- cum s-a impuscat Nastase cu jumatate de Bucuresti in fata casei, fara sa se auda nimic afara?
- cum a luat foc toata suflarea de la un simplu zvon aparut pe burtiera de la Realitatea (sau ailalti, RTV, ii cam incurc de cand s-au certat), ca Nastase s-a impuscat? Ca tot vorbeam despre manipularea media.
- cu ce mana s-a impuscat omul asta, pana la urma? nu am vazut un raport final oficial care sa certifice ca s-a impuscat in partea stanga, cu mana stanga sau in partea dreapta; am vazut doar animatii indoielnice si contradictorii (Nastase e dreptaci);
- care e filmul grozaviei, totusi? Nastase s-a impuscat, dupa care a fost incatusat, dupa care s-a imbracat singur? Omul e un cochet, recunosc.  
- cum a iesit omul ala din casa, ok, fara masca de oxigen, sange si alte grozavii (dar cu un fular de zile mari peste o rana deschisa)?
-  de ce e acuzat medicul Bradisteanu pe baza interceptarilor telefonice pentru favorizarea infractorului Nastase inaintea unui examen IML care sa certifice ca Nastase, intr-adevar, nu s-a impuscat?
- cum trecem asa lejer peste faptul ca statul nostru foloseste metode pur staliniste de ancheta? De ce e ascultat Bradisteanu?
- de ce super avocatii lui Nastase iau in calcul abia acum sa ceara anularea pedepsei pentru prescriere?

Am doar certitudinea ca traiesc intr-un stat mafiot, condus pe criterii de forta si impunerea vointei personale prin institutiile statului. Cred ca acesti mafioti spalati si fotogenici (spre deosebire de alde Nutu & Co, care si aia au publicul lor, totusi), numiti generic politicieni ai "partidelor", isi regleaza conturile in fata noastra. Mai cred ca suntem considerati si mai prosti decat pana acum; altfel nu imi explic telenovela asta ireala a cetateanului Nastase, condamnat indoielnic pentru un fleac (cred ca toti tinem minte ce facea Nastase pe vremurile lui de glorie, iar treaba asta pentru care a fost "prins" este o cretinitate), de catre un adversar personal (nu politic), si care trage in caderea lui o serie de alte "personalitati". Nu uit nici de metodele NKDV folosite de DNA si Presedintie. Telefoane ascultate, antepronuntari, incalcari ale autonomiei justitiei si altor institutii ale statului, imixtiunea in cursul justitiei etc.

Imi amintesc de fostul meu profesor de politologie, Parvulescu, si de fraza lui preferata: "Partidele politice trebuie votate!"

Chiar asa, domnii mei.

Citeste si Despre A. Nastase. La rece

No comments: