Thursday, May 31, 2012

Fuga dupa cai verzi

Ei bine, copii, asezati-va bine si ascultati povestea noastra cea de demult. Pe vremuri, domnitorii se inconjurau de dregatori. Curteni. Erau niste neni needucati, cu grave carenta la igiena, care duceau tava prin hruba domneasca si isi asigurau interesele personale inaintea celor ale seniorului. Ale tarii, nu existau ca si concept. Acum, stiu ca am inceput cu "pe vremuri", dar treaba asta despre care vorbesc eu se intampla astazi. Azi, exista un astfel de senior, sa ii zicem Flejnar. Seniorul asta a avut anumite sarcini fata de marele despot Debil Poc. Trebuia sa aduca pungi cu galbeni la palat. Omul era profi, avea o adevarata retea. De la vami la maruntii din sistemul fiscal. Intre ei era un curtean numit Copartz Marta. Ei bine, omul asta era, in termeni din dictionar, un impinge tava al lui Flejnar. In realitate, omul asta era Cerberul de la poarta galbenilor. El decidea cine si cand intra la marele senior, unde se dadea semnatura pe galbenii poporului (recunosc, trademark-ul lui Dan Falsonescu, de la televiuziunea poporului). Amu, nenea asta, Marta (nenea Marta?), a disparut. Soata Martei s-a sesizat rapid. Dupa doar 5 zile a anuntat Politia ca jumatatea ei lipseste de acasa. Politia, la fel de rapid, a reactionat prompt. La 10 zile (ZECE) dupa ce nenea Marta a disparut de pe harta, lumea s-a impacientat si a inceput sa trambite dupa ea. El, scuze. In fine, copii. Ce mai tura vura, Marta devine din anonim, disparut. Din disparut, martor impotriva seniorului Flejnar. Din martor, vinovat. Dragut, nu?
Un bulgaras care monopolizeaza atentia mediatica, in timp ce marile dosare ale coruptiei sunt incheiate unul dupa altul. Fara vinovati. In tara magicienilor, banii dispar fara sa ii fure nimeni. Si daca a scapat vreun dosar fara NUP, se prescrie la anul, stati linistiti. 
De ce fugim dupa portarul dracului, cand dracul e la indemana? Pentru ca, hai sa fim seriosi, una este sa introduci un om la seful ANAF (adica ANA lui Flejnar) una e sa sa ai dreptul de semnatura si sa manageriezi politica fiscala a tarii. Iar cel care are dreptul de semnatura si de care s-au lepadat vamesii, amicul Flejnar, victima politica a comunistilor, parte esentiala a evaziunii care a dus tara unde suntem (si in acelasi timp a guvernarii europene care ne-a adus tot aici), ei bine, asta pleaca acum sa activeze in domeniul privat. Dupa ce ai condus ANAF, pleci in consiliul de administratie al unor privati? Haide, frate...

Lecanosdeta.

No comments: