Monday, April 5, 2010

Inflatia din noi

O luam ca la scoala mecanica. Inflatia din noi presupune:

- lipsa increderii in sine, a respectului de sine;
- delasarea;
- abandonul valorilor;
- deznadejdea de neinteles;
- rasismul;
- bigotismul;
- escaladarea violentei.

Termenii "snopit", "violata cu bestialitate", "atacat cu salbaticie". A fi violata sau atacat, fara atributul respectiv, nu mai este destul de puternic, e de-a dreptul banal. Nimeni nu mai este doar "batut" in tara asta. Violul fara "bestialitate" este aproape de inteles, doar "stim cu totii cum umbla curvele astea". Ma obosesc romanii. Ma oboseste sa nu vreau sa renunt sa fiu civlizat intr-un spatiu unde majoritatea habar nu au ce inseamna asta. Imi displace lipsa de subtilitate. Vulgarul. Saracia in care ne complacem. Totul, suprapoleit cu o ipocrizie crestina. Valorile pentru care linsezi si furi si minti. "Nu ma fa sa te injur in joia mare!" Si culmea, habar nu ai despre ce e vorba.
Paste fericit.
Beeeh.
-

5 comments:

Anonymous said...

Zilele trecute o vanzatoare mi-a aruncat o privire speriata doar fiindca i-am multumit ca mi-a dat pachet de gume.

O refulare buna din partea unui om anormal prin faptul ca vrea sa fie decent... dar o sa ajungi rapid un dinozaur. Mosul acela de pe scara care nu iese din casa si priveste pe langa perdea la lumea de afara.

E destinul decentei.

Vava said...

Vreau sa ajung ca mosul din "Secretul lui Bachus"; Dem Radulescu, cand asteapta dupa usa, ca sa urle la tinerii care se saruta pe scara; "ce facem tovarasi? deranjam oamenii muncii; e bine? nu e bine! maine vom fi obositi! productia scade!" :))

Urban Mold said...

cea mai oribila anormalitate a normalului a devenit atunci cand pur si simplu zambesti cuiva si acesta in loc sa iti raspunda inapoi cu un zambet se sperie sau face o grimasa teribila . De fapt asta ma deranjeaza cel mai tare ca in fiecare zi pe strada trebuie sa ma lupt cu noua normalitate si sa incerc sa nu imi ies din minti din cauza normalitatii mele care este clar in contradictie cu noul ethos. Ce cacat!

Vava said...

Ai dat-o! :))

Alexandra Vilcu said...

Cineva mi-a zis, nu de mult, ca nu merita sa ne schimbam felul de a fi pentru acele persoane care se poarta urat cu noi, ne dezamagesc, sau pur si simplu nu stiu sa aprecieze un zambet sau un gest politicos. Problema e la ei, nu la noi! Nu merita sa devenim si noi paranoici sau antipatici! Putin cate putin... macar de ar invata ceva! ;-)