Monday, February 22, 2010

Sunt misogin. Ador feministele. Si rasele.

Sunt cateva etichete dragute. Cam false, insa.
Cazul 1: esti un specimen trist. Ai sosete cu gaurele de vizionare si baluze in coltul gurii cand vezi femei. Le cataloghezi dupa diverse parti biologice. Vei fi catalogat drept misogin. Fals.
Cazul 2: esti o frustrata. Importi in masa atitudinea masculina, pantaloni, stat jos, sprancene. Crezi ca asa, vei fi egala cu barbatul. Vei ridica Femeia. Cum, stergand orice are in plus fata de barbat?
Etichetele ne ascund dupa ele. Pentru orice neajunsuri ale noastre, pentru orice frustrari, pentru orice nesiguranta, punem o eticheta deasupra. Eu sunt feminista, el e misogin. Poate pur si simplu, eu sunt o neadaptata, el, un badaran.

Sexismul. Un cuvant superb. Sa fugim de el, sa il hulim. E absurd sa vedem trasaturile de gender. Doar ele nu exista! Asa cum nici rasele nu exista! In numele corectitudinii politice, suntem toti o apa si un pamant.
V-ati gandit vreodata ca poate negrii pur si simplu nu vor sa adere la conceptia noastra egocentrista? Nu vor sa fie albi? Ca poate, doamne fereste... sunt multumiti de ei?
Ca sa asiguri egalitatea de sanse, stergi cu buretele ce avem mai frumos: Diversitatea. Ca sa ascunzi incapabilii, ne facem toti imbecili. Asexuati. Gri.

Belle epoque. Interbelicul. '50. '60. Feminitate. Eleganta. Masculinitate. Subtilitate. Seductie. De ce fugim de ele? Pentru ca suntem incapabili sa le reinviem? Sa le intelegem? Cine imi va raspunde alegand doar exemplele negative, este un demn asexuat. Si incolor.

5 comments:

Angela said...

Eu propun sa ne facem toti gay ca sa nu mai existe rivalitate intre sexe!:))))

Vava said...

Gay gri. De aceeasi inaltime. ;)

Goss said...

Cu alte cuvinte, Grey :))
Stiti, aliani din aia cu ochii mari :D

Vava said...

Nu se spune "cu ochii mari". Ci "persoane speciale cu vedere central-periferica dilatata".

Urban Mold said...

sau visually challenged