Wednesday, February 17, 2010

Despre viitorul presedinte

Suntem multi si frumosi si ospitalieri. Si lenesi si hoti si destul de imbecili ca neam cat sa avem mereu nevoie de unu' mai zdravan care sa puna mana pe par. Atunci suntem fericiti. Pana incepem sa il mancam si sa fim iar lenesi si hoti si tot asa.
De la "marile simboluri nationale ale istoriei romanesti" (a se citi feudali locali, dictatoriali si sangerosi, care des se bateau intre ei, in urmarirea propriilor interese, gen Stefan cel Mare, Vlad Tepes, Cuza, Carol) mergem numai pe un gen inferior de cultura politica - cea patriarhala, cunoscuta si sub numele de "taci si sapa". Impunerea vointei politice se face cu forta, "spre binele celor multi". Ca minerii lui Iliescu. Ca semi puciul pornit de Basescu in Timisoara, cand cu alegerile. De Ceausescu ne mai amintim si il hulim toti, ca asa e cool azi.
Cert este ca astazi, mai europeni si mai democrati ca niciodata, dam in gropi ca bebeii si ne alegem, spre stupoarea europeana, lideri pe genul mentionat. E ok, asa suntem noi.
Un prim presedinte post decembrist care "apara democratia populara".
Un capitan de vas cu nostalgii de cand striga dupa mateloti.
Un primar care coboara din aura medicala si se ia in gura cu Rebu, in fata camerelor tv, ca asa vrea poporul. Poporu. Scuze.
Mai nou, ma uit la viitorul presedinte. Unul care sa mearga pe tipicul mentionat, dar sa si ofere ceva in plus. De fapt.. in plus fata de cel care urla "de ce strigi mai animalule" sau fata de cel cu "tiganca imputita"? Nu, e in trend cu ei, scuzele de rigoare. In fine, sa nu prelungesc suspansul, iata-l pe noul viitor candidat prim, un element de nadejde al clasei politice, care spune lucrurilor pe nume:

http://www.realitatea.net/vanghelie--da-l-in-p----mea-pe-geoana--ca-are-o-gramada-de-defecte--asculta-inregistrarea_700676.html

No comments: