Wednesday, February 17, 2010

Despre sangele din partile inferioare si lipsa lui

Echilibru. Decenta. Moralitate. Responsabilitate? Ha! Citeste fara sa fii partizan. Citeste si intelege un principiu, pentru ca asta ne lipseste noua aici.
Ai 17 ani. O arzi bine. Esti departe de conceptele cu care am inceput. E normal. Ai ore de fentat, pustoaice de prins. Viata e in fata.
Ai 24 de ani. O arzi bineee. Esti departeee de conceptele de mai sus. E normal, esti tanar, poate student, cursuri de fentat, studente si pustoaice de prins. Viata e in fata.
Ai 36 de ani. O arzi. Ai o slujba care decurge natural din scenariul de pana acum. Nu te zbati sa treci mai departe. Schimbul 3 de la Faur e perfect, ai seminte de papat si rom de baut la metrou, inainte sa ajungi acasa. Ai femeie de batut, copil de spurcat. Viata trece.
Ai 70 de ani. Ai ars-o. Te-ai ars. Viata a trecut, toti smecherii ti-au luat-o in fata, ai o pensie de 500 de lei si vrei revolutie.

Ok. Hai sa o luam usor metodic. Nu e natural ca o clica politica sa se bucure de salarii/pensii ireale raportate la nivelul societatii, DACA LE-AU DOBANDIT POLITIC. Daca au spaguit pentru cateva sporuri inainte de marele final.
Totusi, hai sa nu generalizam. Esti medic, inginer, politist cu dreptul la activ, pilot, la pensie. Cum compari viata unor astfel de oameni, neuronii papati, noptile nedormite si cercanate, cu un muncitor, o bibliotecara, un sofer? De ce sa nivelam remuneratiile? Pensiile? De ce nu au facut toti medicina, aviatie, de ce nu au stat la ordin saptamani intregi, de ce nu au tocit bancile politehnicii?
Sigur, nu e vina ta ca fabrica ta nu producea nimic. Sau este, partial? Managementul este prost. Dar produsul tau? Nu-mi spuneti, sa plangem dupa generatii intregi de profesionisti de la Faur.. Nimeni in tara asta nu intelege sa accepte consecintele propriilor actiuni.

Moralitatea asta de salon, ipocrita si romaneasca 100% ma lasa rece. Nu ma refer la oameni, ci la destine si alegeri. Nu te zbati, nu va pica. Nu mai generaliza. Nu toti care astazi au pensii mizere merita mai mult. Pur si simplu. Punct.
Hai, urla.

9 comments:

Anonymous said...

you want more?? You really want more?!?!?! YOU CAN"T HANDLE MORE!!!!!!! This is SPARTAAAAAAA!!!!1111

Vava said...

:)) te-ai ambalat puin catre final de post. So... inteleg ca nu esti un fan Kubrick. Nici interesat de subiectele sociale. Recunosc, nici eu, prea des, dar asta m-a zgandarit in mod idiot.

Urban Mold said...

cine e sparta? ...postul tau miroase a RIOT RIOT UPSTART. Eu sunt pro individualism si cand zic asta ma refer ca fiecare sa fie rasplatit dupa merit. Daca toata viata ai fost aparazit si ai muncit pe spatele altora oricum nu meriti nimic. TO THE DRAIN!!!!

Vava said...

As vrea sa nuantez putin. Sunt PENTRU asistenta sociala si solidaritate. Este insa cu totul altceva decat egalitate pe criterii populiste. Toti suntem frati sau romani sau ce sta in spatele buldozerului nivelant?

Anonymous said...

Twats!

Vava said...

Nope. Attention Whore. Si vreau pensie mare pentru asta, ca asa e normal aici. 'Cos this is NOT Sparta.

shudeh said...

avand in vedere ca salariul unui tanar medic specialist ( in cazul in care are salariu si nu e obligat sa faca voluntariat pe motiv ca "nu s'au scos posturi INCA " ) dupa aproximativ 12 ani de facultate e mai mic decat al unei vanzatoare de tzoale... ce probleme sa ne mai facem cu pensia :)) calculul se pare ca e facut cu muuult inainte...

Vava said...

Corect. Si stiu ca trebuie sa iei X grade ca medic sau profesor ca sa ai salarii cat de cat. Ca si unii si altii le "suplimenteaza" pe parcurs, este un efect nociv al societatii. Hai sa incercam de acum in colo sa construim ceva sustenabil. La noi se ridica mereu din umeri si se leaga totul de trecut. Lasa-l dracului asa si uita-te inainte, ca altfel te mananca moliile.

shudeh said...

Ceausescu n-a murit!
Ne vegheaza indarjit :))
Ma duc sa invat abcesul pulmonar... sa am si eu o pensie cat de cat macar :)) nu am vrut sa rimeze dar iaca am avut noroc