Wednesday, January 27, 2010

Un bacon de post, va rog...

Baconul este un termen nou intrat in vocabularul urban al Bucurestilor. El se pronunta cu accent pe "o" si aparent are ceva in comun cu bacon - ul britanic. Cam la fel cum curentul indie are cu rock - ul. Nu. Mai multe.
Poti iesi. Da, vorbesc cu tine acum, cel care deja mi-a pus la indoiala afirmatiile. Afirmatiile mele nu pot fi puse la indoiala, pentru ca aici, ele sunt lege, ele sunt adevarul. Ele pot fi nu contestate, ci comentate doar de un egal mie. Paranoia. Megalomanie. Bacon.


Un bacon de post este, pentru cei mai multi, un nonsens. Este termenul care defineste o stare si evident, apartine unei categorii, dar care este denaturat prin alaturarea altui termen. Rezultatul este, pentru cei care adopta aceeasi axa a gandirii ca mine, auto distructiv.
Daca adopti un look smart, daca iti stabilesti coordonatele intre asa zisii creativi media & pub, deci daca tii post, nu poti manca baconul. Intelegi, sper. El este destinat celor care sunt cu adevarat creativi, dar care nu se tem sa arate asta intr-un mod cat mai neglijent si mai de neobservat, care nu se tem sa manace baconul.
Daca in schimb, adopti nu un look, ci ai o atitudine bacon, nu poti tine post.
Si atunci sa ceri un bacon de post, sa fii o coaja goala si sa visezi la actiuni rebele, sa te speli pe mainile protejate oricum de manusi de plastic, sa mimezi condusul intr-o masina care nu are cheia in contact, sa faci poze cu un aparat fara baterie, sa canti fara sa ai firul in instrument, sa citesti randurile astea desi ai citit avertismentul de mai sus si sa crezi ca totusi imi pasa de parerea ta, sa fii steril si sa futi cu prezervativ o papusa gonflabila, in fine, toate cele de mai sus, iti irosesc viata.


Cam asta e... baconul e bun, daca ai stomacul pentru asa ceva. Daca ai doar dorinta de a fi rebel si educatia restrictiva din camera copilariei tale te-au privat de gustul baconului, este imposibil sa il obtii acum. Cel de post nu te poate ajuta, pentru ca este altceva, pentru ca nu este genuine. El este facut pentru cei care asa isi construiesc o societate alternativa la una deja existenta, folosindu-se de imaginea ei. Imaginea, dar nu si structura.

Deci domnisoara, as prefera un covrig...

No comments: