Wednesday, January 27, 2010

Esti un cioate goale.

Esti un c[i]oate goale!


Cele mai reusite manechine de prezentare sunt cele fara maini, picioare si cap.
Niciodata carpele colorate care stau pe ele nu vor arata la fel de bine pe noi. (alcool)
Manechinele amintite au acel necesar pe care noi nu il avem. Lipsurile.
Nu va inflamati, si voi aveti mari lipsuri, dar din pacate nu acele lipsuri care sa iti confere statutul de cioate goale. Cumulul de factori care trebuie atins aici este dat de perfectiune prin omisiune. Corpul este modelat perfect si este privat de elementele care nu folosesc scopului pentru care a fost creat.
Nu disperati insa! Din ce in ce mai des, in ultima perioada, cioatele goale isi fac aparitia pe strazi si in Romania. Ei sunt oamenii in care vezi oglindit NEALTERAT intreaga conceptie a altuia. A unui ganditor (mai rar). A unui brand (cel mai des). Ei sunt niste concepte umblatoare.
Sunt panourile de publicitate perfecte, pentru ca nu aduc nimic al lor la imaginea intregului. Nu am sa spun clar ca ei sunt copiii cu placa si figura tampa de astazi, sau cei cu parul lins intr-o parte, cravata, bascheti si figura anemica de astazi si ieri, sau copiii care poarta oase si viseaza la votca de ieri. Copiii, nu votca.
Sau copiii cu haine trase la indigo pentru care mersul, respiratia, ritmul, toate sunt date de MTV.
Nu am sa vorbesc de ei, desi ei sunt viitorul. (panica, resemnare, alcool. Aici, nu in viitor. La mine, nu la ei).
Am sa vorbesc despre cei care reusesc sa se impuna in fata noastra, a tuturor, prin acesti copii.
Ei sunt adevaratii campioni ai zilei. Ei au resit sa perfectioneze acest concept de panou publicitar umblator, care le striga victoria in strada, zilnic. Si le aduce bani.(alcool, resemnare, alcool)

Au reusit sa stearga, intr-un mod lipsit de violenta fizica, vizibila, continutul ideatic al capului tau. Au reusit sa iti imobilizeze mainile, pentru a nu te revolta impotriva ta. Au reusit sa iti taie picioarele, pentru a nu fugi de tine.
Au reusit deci sa creeze un cioate goale viabil, umblator, aparent viu.
Este o mare victorie si in mod cert este un concept mai bun decat manechinul fara cap, maini si picioare care STA in magazine. Noul manechin nu arata dizgratios, pentru ca are elementele care lipsesc manechinului din magazin, chiar daca ele au doar un rol decorativ, fiind golite de continut. Noul manechin arata deci viabil social si mai ales, UMBLA. Este zilnic langa mine si incet-incet, conceptul promovat prin el isi face loc si in mine. Noul manechin nu te mai asteapta intr-un colt, pentru a fi vazut, nu se mai uita la tine din spatele geamului, ci vine direct dupa tine, se loveste de tine pe strada, vorbeste, face zgomot, se face vazut.
El aduce cu sine violenta subtila, psihica, violenta care induce indoiala si nemultumirea, violenta care in timp aduce schimbarea.
(somn)

No comments: